Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en trekt ieder jaar een groot aantal toeristen door haar warme klimaat, samen met een grote verscheidenheid aan cultuur en kunst.

Toerisme

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en van de provincie Sevilla, en de op drie na grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de rivier Guadalquivir, ten noordwesten van Málaga. Toeristen komen vooral voor het prachtige historische centrum, dat met een oppervlakte van 3 km2 het grootste van Europa is. De stad bestaat uit verschillende wijken die ieder een eigen identiteit hebben. In het centrum El Centro liggen de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Sevilla. Aangrenzend bevindt zich de joodse wijk Santa Cruz, die bestaat uit kleine straten, pleintjes en smalle steegjes. Aan de andere kant van de rivier ligt de wijk Triana. In deze wijk wonen tegenwoordig nog steeds de meeste zigeuners, stierenvechters, flamencodansers en muzikanten van de stad. De wijk Macarena is niet zo toeristisch, en bestaat uit een aantal leuke pleinen en kerken. Hiernaast vindt u de wijk Alameda, waar veel leuke restaurants liggen en openluchtoptredens plaatshebben. De laatste wijk is El Arenal, bekend om de grote stierenvechterarena Plaza de Toros de la Maestranza en de Torre del Oro. In El Arenal bevinden zich tevens leuke restaurants en tapasbars.

Bezienswaardigheden

De stad Sevilla wordt ook wel een ‘openluchtmuseum’ genoemd door de overdaad aan historische overblijfselen, monumenten en kerken. Een echte aanrader is een bezoek aan de kathedraal van Sevilla, de op twee na grootste kathedraal ter wereld. De klokkentoren van de kathedraal, La Giralda is een echte eyecatcher. Een bezoek aan het Plaza de Toros de la Maestranza in El Arenal is de moeite waard. Deze oude arena is tegenwoordig nog steeds in gebruik als stierenvechterarena. Een ander historisch monument is de basiliek de la Macarena. Binnen in deze basiliek zult u uw ogen uitkijken op de overdaad aan gouden decoraties, fresco's en het beeld van de heilige maagd van de hoop, la Macarena. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla vormt Real Alcázar, een verzameling van prachtige tuinen, patio’s en het koninklijk paleis. De bovenverdieping van het complex wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door de koninklijke familie.

Activiteiten

In Sevilla is zoveel te beleven dat u makkelijk tijd tekort komt tijdens uw verblijf. Indien u van cultuur houdt kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea of historische monumenten. U kunt de stad ook van een hele andere kant bekijken middels een boottocht over de rivier Guadalquivir. U heeft tevens te mogelijkheid om zelf een bootje, kano of waterfiets te huren. Een goede manier om de stad te verkennen en tegelijk sportief bezig te zijn, is door het huren van een fiets. Wat u zeker niet mag missen is een van de vele authentieke Flamenco shows. Deze vindt u verspreid over de stad, maar de echt authentieke en spontane shows treft u in de wijk Triana. Als u de drukte van de stad wilt ontvluchten, is het prachtige park María Luisa een goede optie. In dit uitgestrekte park bevinden zich vele kleurrijke bloemen, mooie fonteinen en indrukwekkende beelden.

Klimaat

Sevilla is een van de warmste steden van Europa. De zomers zijn zeer heet en droog te noemen, met een gemiddelde maximumtemperatuur in de maand juli van 35 graden. De temperatuur stijgt in de zomermaanden met enige regelmaat boven de 40 graden uit, waarbij de gevoelstemperatuur kan oplopen tot 50 graden. De winters in Sevilla zijn zeer mild, waarbij de koudste maand januari een gemiddelde maximumtemperatuur kent van rond de 16 graden.

Achtergrond

De geschiedenis van Sevilla begint met de verovering van achtereenvolgens de Grieken, Feniciërs en Carthagers, rond 600 v. Chr. Zij gebruiken de stad als handelscentrum, totdat zij wordt veroverd door de Romeinen. In de 8ste eeuw n. Chr. nemen de Moren de stad in en breekt het begin aan van een lange Arabische overheersing. In 1248 nemen de Spanjaarden onder leiding van Ferdinand III de stad in tijdens de Reconquista. De ontdekking van Amerika eind 15de eeuw heeft een grote invloed op de welvarendheid van de stad, die diende als vertrekpunt van alle ontdekkingstochten. Sevilla wordt in de 20ste eeuw slachtoffer van de bezetting van dictator Franco, net als andere steden in Spanje. Franco overlijdt in 1975.

Foto’s van Sevilla

Ligging van Sevilla

Spaanse steden

Lees meer over de andere Spaanse steden: