Balearen

De Balearen zijn prachtige eilanden gelegen tussen Europa en Afrika die gezegend zijn met een warme mediterrane zon en een verkoelende zeebries.

De eilanden hebben overeenkomsten op het gebied van klimaat en stranden maar ook verschillen, zowel op het gebied van toerisme als cultuur. De eilanden behoren tot Spanje en zijn ideaal gelegen in de Middellandse Zee.

Mallorca

Het warme klimaat en de mooie stranden maken Mallorca tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Het eiland heeft een unieke flora en fauna waaronder een groot aantal vogelsoorten, en is daarom ook geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een bezoek aan Palma de Mallorca is een absolute must. De stad kent vele historische gebouwen, mooie binnenplaatsen en smalle steegjes. Bezoekers die vertier zoeken komen aan hun trekken in de vele nachtclubs en bars die het eiland rijk is. Mallorca kent net als de andere eilanden van de Balearen een mediterraan klimaat met in de zomer een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 graden.

Menorca

Menorca is het op een na grootste eiland van de Balearen. Menorca trekt minder toeristen dan Ibiza of Mallorca waardoor de stadjes en dorpjes, zelfs in het hoogseizoen, erg rustig zijn. Op het eiland vindt u een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur. Een van de mooiste natuurgebieden van het eiland vormt Barranco D’ Algendar, een 7 km lange kloof met wanden van soms wel 50 meter hoog. Het zeer heldere water rondom Menorca maakt het geschikt voor duikers en snorkelaars. U kunt de onderwaterwereld ook ontdekken door een excursie met een glasbodemboot te maken. Menorca heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte winters. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond de 27 graden.

Ibiza

Ondanks het feit dat Ibiza bekend staat als partyeiland, heeft het veel van zijn landelijke charme behouden. Een van de populairste bezienswaardigheden van Ibiza is de necropolis Puig des Molins, oftewel de heuvel van de windmolens. Het eiland biedt tevens tal van mogelijkheden op het gebied van excursies. Zo kunt u de onderzeewereld van dichtbij bekijken met een glasbodemboot, of een catamarantour naar het buureiland Formentera maken. Indien u houdt van het nachtleven en uitgaan, dan biedt Ibiza tal van mogelijkheden in de vele wereldberoemde clubs die het eiland rijk is. Ibiza is gemiddeld het warmste eiland van de Balearen. De maximum temperatuur komt in de zomer regelmatig boven de 30 graden, maar het verkoelende briesje zorgt ervoor dat het aangenaam aanvoelt.

Formentera

Formentera is het kleinste eiland van de Balearen. Door de beschutte stranden, het groene boerenland en de dorpjes met witgekalkte huizen heerst een gevoel van rust en sereniteit. Het eiland is door de rustige sfeer en mooie natuur in trek bij wandelaars en rustzoekers. Naast de mogelijkheid om tot rust te komen kunt u op Formentera tevens prima duiken en snorkelen vanwege het kristalheldere water. Het landschap op Formentera is prachtig en u kunt hier de laatste onbedorven stranden van de Middellandse Zee vinden. Een goede manier om het eiland te verkennen is door middel van een boottocht of een van de vele fiets –en wandelroutes. In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur op Formentera rond de 28 graden.

Foto’s van Balearen

Ligging van Balearen