Málaga

Málaga is een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Zuid-Europa. Toeristen komen vooral voor de uitstekende keuken, prachtige landschappen, cultuur en het warme klimaat.

Toerisme

Málaga ligt aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het heeft, in tegenstelling tot de omliggende toeristische badplaatsen, nog haar authentiek Spaanse sfeer behouden. De stad wordt omgeven door bergen en doorkruist door twee rivieren: de Guadalmedina en de Guadalhorce. In het centrum zijn bijna alle historische gebouwen en pleinen van de stad te vinden, die gemakkelijk te voet of met een fiets te bereiken zijn. Door het feit dat Málaga aan de kust ligt, komen veel toeristen naar de stad voor de zon en de mooie stranden.

Bezienswaardigheden

Málaga kent een zeer rijke geschiedenis en herbergt daarom vele culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Een aanrader is La Alcazaba, een oud Arabisch fort dat diende als paleis voor gouverneurs van de stad. Het fort ligt op een heuvel waardoor u een prachtig uitzicht over de stad en de zee heeft. Vlak bij La Alcazaba ligt een van de belangrijkste gebouwen van Málaga: de kathedraal La Manquita. De kathedraal heeft vele verschillende bouwstijlen en een toren van 84 meter hoog. Echt de moeite waard is het bezoeken van het Romeinse Theater, dat naast La Alcazaba ligt. Dit oude theater is per toeval ontdekt en wordt op dit moment gerestaureerd om het om te toveren tot een plek waar concerten en voorstellingen gehouden kunnen worden. Een hele beleving is een bezoek aan de stierenvechterarena Plaza de Toros. In deze oude stierenvechterarena bevindt zich tevens een museum over de geschiedenis van het stierenvechten.

Activiteiten

Málaga is een stad waar veel te doen en te beleven is. Een goede manier om de stad te ontdekken, is door middel van een fietstour. Tijdens deze tour door Málaga krijgt u interessante feiten te horen over de rijke historie van de stad. Een bezoek aan Muelle Uno is ook de moeite waard. Op deze nieuwe promenade kunt u heerlijk winkelen in de (luxe) winkels, of een hapje eten in een van de vele typisch Spaanse restaurants. Indien u op zoek bent naar meer ontspanning, dan is een bezoek aan de nieuwe palmentuin Palmeral de las Sorpresas een aanrader. Hier kunt u tussen honderden palmbomen even lekker ontsnappen aan de drukte van de stad. Als u meer afkoeling zoekt, dan kunt u dit vinden op een van de vele stranden. In en rond Málaga is een aantal attractieparken te vinden, zoals het krokodillenpark in Guadalhorce.

Klimaat

Málaga kent een mediterraan klimaat, met veel zonuren per dag. De gemiddelde temperatuur kan in de zomermaanden ver boven de 30 graden komen. Door de lage luchtvochtigheid voelt de temperatuur echter comfortabel aan. De winters zijn zacht, met een gemiddelde minimumtemperatuur van 13 graden. In Málaga valt het hele jaar door weinig regen, met de meeste neerslag in oktober tot april.

Achtergrond

Málaga is gesticht door de Feniciërs, meer dan 3000 jaar geleden. Deze Fenicische periode duurt tot de 6de eeuw v. Chr., waarna de stad wordt veroverd door achtereenvolgens de Carthagers en de Romeinen. De Romeinen maken Málaga tot een cultureel en economisch centrum. Vanaf de 5de eeuw n. Chr. wordt de stad regelmatig aangevallen door Visigoten, om vervolgens in de 8ste eeuw in handen te komen van de Moren. Onder leiding van de Moren zijn vele belangrijke constructies gebouwd. In 1487 komt de stad na een zeer moeizaam bevochten overwinning in handen van de Spanjaarden. In de 20ste eeuw maakt de stad een enorme economische groei mee door de komst van het massatoerisme naar de Costa del Sol.

Foto’s van Málaga

Ligging van Málaga

Spaanse steden

Lees meer over de andere Spaanse steden: