Costa del Sol

De Costa del Sol dankt haar naam aan het mediterrane klimaat met overdaad aan zon en aangename temperaturen. Naast de vele zon-, zee- en strandmogelijkheden, vindt u in het gebied karakteristiek Spaanse steden, mooie dorpen en natuurgebieden.

Toerisme

De Costa del Sol is een kuststreek van Andalusië. Het massatoerisme van de Costa del Sol concentreert zich rondom de grote badplaatsen, die beschikken over mooie stranden en vele faciliteiten. De populairste badplaats is Torremolinos, dat voornamelijk wordt gekenmerkt door hoogbouw. In de oude visserswijk vindt u echter nog wat terug van het authentieke Spanje. Direct naast Torremolinos ligt Benalmádena. Hier vindt u een kilometerslang zandstrand en een grote, zeer populaire jachthaven, die twee keer is uitgeroepen tot mooiste haven ter wereld. In Marbella merkt u aan alles dat dit een plaats is waar mensen met veel geld komen. De prijzen liggen hoger dan elders aan de Costa del Sol, de jachthaven is prestigieuzer dan waar ook, chique hotels volgen elkaar op en naar een golfbaan hoeft u niet lang te zoeken. Voor een echte authentieke sfeer kunt u terecht in het prachtige oude stadscentrum van Almuñécar.

Bezienswaardigheden

Aan de Costa del Sol vindt u karakteristiek Spaanse steden, mooie dorpen en natuurgebieden. Natuurliefhebbers kunnen met volle teugen genieten van Cabo de Gata, een natuurreservaat met prachtige baaien en stranden, dat (nog) niet ontdekt is door het massatoerisme. In het gebied vindt u een steppelandschap, zoutmeren, prachtige baaien en steile kliffen. Indien u een cultuurliefhebber bent is een bezoek aan Ronda een absolute must. Ronda is één van de mooiste steden van Spanje en herbergt een aantal mooie en interessante bezienswaardigheden. Een andere stad die toeristen vaak onterecht overslaan, is de belangrijke havenstad Málaga. Hier zijn de meeste bezienswaardigheden gerelateerd aan Picasso, die in 1881 in Málaga geboren werd. In Granada bevindt zich één van de bekendste bezienswaardigheden van Spanje: het Alhambra. De bekendste toren van het Alhambra is de Torre de la Vela, die u kunt beklimmen en die schitterend uitzicht biedt op de stad en de Sierra Nevada.

Activiteiten

De Costa del Sol is een paradijs voor zonaanbidders. De talrijke stranden die het gebied rijk is bieden naast de mogelijkheid om te zonnen, ook vele watersportfaciliteiten. Zo kunt u duiken of snorkelen voor de kust van Cabo de Gata om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Golfliefhebbers kunnen in de Costa del Sol hun geluk op. De streek telt zo’n 50 golfbanen en wordt daarom ook wel de golfkust genoemd. Wanneer u met kinderen aan de Costa del Sol verblijft kunt u dagtripjes maken naar enkele dierentuinen, waterparken of naar pretpark Tivoli World. U kunt ook ervoor kiezen om een van de vele excursies te maken. Zo brengt een excursie naar Gibraltar u naar het meest zuidelijke punt van Europa. Wanneer u het echte Spanje/Andalusië wilt ontdekken kiest u voor een binnenlandexcursie, waarbij u vaak een bezoek brengt aan diverse witte dorpen en een traditionele maaltijd krijgt.

Klimaat

Aan de Costa del Sol heerst een mediterraan klimaat. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden, maar temperaturen van 40 graden zijn niet ongewoon. In de zomer is zon gegarandeerd en valt nauwelijks neerslag. De winters zijn mild, maar beduidend natter. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 16 graden.

Achtergrond

Rotstekeningen in de bergen van Andalusië tonen aan dat deze streek al in de prehistorie bewoond wordt. Rond 1100 v. Chr. worden door de Feniciërs nederzettingen gesticht, die vandaag de dag nog belangrijke steden zijn, zoals Cadíz en Málaga. Vanaf 200 v. Chr. breekt de Romeinse tijd aan, die zo’n 700 jaar later wordt opgevolgd door een periode van Visigotische overheersing. Vanaf het jaar 711 wordt Andalusië voor 800 jaar geregeerd door de Moren. Aan deze Moorse heerschappij komt een einde met de Reconquista, de christelijke herovering van het Iberisch schiereiland. In 1939 wint Franco de Spaanse Burgeroorlog en zijn dictatuur duurt tot aan zijn dood in 1975. Vanaf de jaren 60 begint de groei van het toerisme aan de Middellandse Zee en ontstaan de grote badplaatsen.

Foto’s van Costa del Sol

Populaire Costa del Sol accommodaties

Bajondillo 7.8
7 aanbieders
vanaf €219
MS Amaragua 8.1
7 aanbieders
vanaf €318
Sol Don Pablo 8
7 aanbieders
vanaf €206

Bekijk alle 176 accommodaties in Costa del Sol

Ligging van Costa del Sol

Spaanse Costa's

Lees meer over de andere Spaanse Costa's: