Costa Blanca

De Costa Blanca staat bekend om de prachtige goudgele en witte zandstranden die langs de hele kust te vinden zijn. Behalve mooie stranden kent de Costa Blanca vele bezienswaardige steden, dorpen en prachtige natuurgebieden, waardoor de streek tevens in trek is bij cultuur- en natuurliefhebbers.

Toerisme

De Costa Blanca is een kuststrook van de provincie Valencia. Het grote toerisme concentreert zich rond de badplaatsen, die hun populariteit danken aan mooie zandstranden en alle faciliteiten die een vakantieganger zich kan wensen. De grootste toeristenplaats is Benidorm, zo’n 45 km ten noorden van Alicante. De plaats wordt gedomineerd door vele hoge nieuwbouwcomplexen, waarin hotels en appartementen gevestigd zijn. Bij Benidorm bevinden zich twee mooie stranden en een groot aantal uitgaansmogelijkheden. Na Benidorm is Benicàssim de grootste toeristische plaats van de streek, met diverse mooie zandstranden met een lengte van in totaal 6 km. Eén van de mooiere plaatsjes langs de Costa Blanca is Dénia, een prachtig dorpje met een rijke historie dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Indien u houdt van kunst is een bezoek aan het kunstenaarsdorp Altea aan te bevelen.

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige zandstranden vindt u aan de Costa Blanca vele mooie steden, dorpen en mooie natuurgebieden. Een absolute aanrader is een bezoek aan de stad Valencia. De stad kent vele hoogtepunten, waaronder de kathedraal met gotische, romaanse en barokke elementen. Een andere stad die de moeite waard is om te bezoeken, is de door indrukwekkende vestingwerken omgeven stad Morella. De vestingmuren van de stad tellen 14 torens en 6 poorten. In Alicante vindt u een combinatie van een historische kern, mooie winkels, heerlijke restaurants, diverse musea, prachtige stranden en tot slot een zeer prettige ambiance. Natuurliefhebbers zullen in het Parc Natural L’Albufera aan hun trekken komen, dat 10 km ten zuiden van Valencia ligt. Het park bestaat voor een groot deel uit water en herbergt een mooie flora en fauna.

Activiteiten

Aan de Costa Blanca is werkelijk voor iedereen wat te beleven. Langs de gehele kustlijn zijn prachtige hagelwitte stranden te vinden, die een perfecte mogelijkheid bieden om te zonnen of te ontspannen. Op deze stranden treft u ook vele watersport activiteiten. Zo kunt u surfen, windsurfen, zeilen of kajakken. Indien u meer entertainment zoekt, dan kunt u terecht in een van de vele dierentuinen, aquariums, geweldige waterparken en leuke attractieparken. U heeft ook de mogelijkheid om een van de vele excursies te ondernemen. Zo kunt u de onderwaterwereld beter leren kennen door een excursie met een glasbodemboot.

Klimaat

Aan de Costa Blanca heerst een mediterraan klimaat. De zon schijnt zo’n 300 dagen per jaar en het hele jaar door valt weinig neerslag. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomermaanden ligt rond de 29 graden. De winters zijn vrij mild, met een gemiddelde maximum temperatuur van rond de 17 graden.

Achtergrond

Grotschilderingen in de bergen langs de Costa Blanca wijzen erop dat al rond 6000-4000 v. Chr. prehistorische jagers in het gebied wonen. Vanaf 1000 v. Chr. stichten de Feniciërs handelsposten langs de kust. In 208 v. Chr. komt het gebied onder heerschappij van de Romeinen, die onder andere de stad Valencia stichten. In de 8ste eeuw n. Chr. veroveren de Arabieren het Iberisch Schiereiland, dat vervolgens uiteenvalt in kleine stukken. In de eeuwen die volgen winnen de Spanjaarden land terug van de Arabieren. Van de 16de tot 19de eeuw wisselen perioden van economische welvaart en recessie elkaar af. Na een onrustige periode in de 19de en 20ste eeuw, beleeft het toerisme vanaf halverwege de 20ste eeuw een explosieve groei.

Foto’s van Costa Blanca

Populaire Costa Blanca accommodaties

Terralta
5 aanbieders
vanaf €155
Los Gemelos 22
4 aanbieders
vanaf €139
Esmeralda Suites
6 aanbieders
vanaf €139

Bekijk alle 103 accommodaties in Costa Blanca

Ligging van Costa Blanca

Spaanse Costa's

Lees meer over de andere Spaanse Costa's: