Costa Brava

De Costa Brava staat vooral bekend om zijn vakantieplaatsen, aangename temperaturen en lange zandstranden. In de streek treft u ook veel mooie natuur en cultuur, waardoor zij tevens in trek is bij natuurliefhebbers.

Toerisme

De Costa Brava is een gebied dat loopt van de Frans-Spaanse grens tot Blanes, zo’n 200 km zuidelijker. Door de mooie zandstranden en aangename temperatuur is het jaarlijks een grote trekpleister voor zonaanbidders en strandgangers. Toeristen die op zoek zijn naar het nachtleven en vertier komen aan hun trekken in het bruisende nachtleven van Lloret de Mar, Blanes, Calella of Malgrat de Mar. Deze plaatsen zijn erg populair onder jongeren. Vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en mooie natuur en cultuur, kunnen dit vinden in het authentieke plaatsje Tossa de Mar. De oude bovenstad van Tossa de Mar is op een heuvel gelegen en biedt mooi uitzicht over de omgeving.

Bezienswaardigheden

Hoewel de Costa Brava vooral bekend staat om zijn vakantieplaatsen en lange zandstranden, treft u in dit gebied ook veel mooie natuur en cultuur. De Cap de Creus is een prachtig natuurgebied zo’n 10 km ten noordoosten van Cadaqué, bestaande uit grillige rotsformaties die doen denken aan een maanlandschap. Als u eenmaal op de 82 meter hoge top van de Cap de Creus aangekomen bent kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de zee en de rotskusten om u heen. Prachtige wandelingen kunt u maken in het Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, ten zuiden van Empúriabrava. Een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan Figueres en het Dalí museum. Dit museum bezit circa 1500 werken van Dalí, waaronder diverse zelfportretten, hologrammen, foto’s en ook sculpturen. Ook het Sant Pere de Rodes klooster is een grote trekpleister onder cultuurliefhebbers. Dit majestueus benedictijnenklooster is één van de belangrijkste romaanse bouwwerken van Spanje en biedt indrukwekkend uitzicht op de Cap de Creus.

Activiteiten

Een vakantie aan de Costa Brava biedt legio opties voor een sportieve, ontspannen, culturele of relaxte dag. Vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning kunnen terecht op de kilometerslange zandstranden of in een van de wellnesscentra in het gebied. Sportievelingen kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan prachtige wandel- of fietsroutes die het gebied rijk is. Tegenwoordig worden steeds meer camins de ronda aangelegd, korte wandelingen langs mooie plekjes en bezienswaardigheden. Aan de Costa Brava vindt u tevens verscheidene waterparken en een aantal themaparken waar u zich (met uw kinderen) prima een hele dag kunt vermaken. Indien u zin heeft in een avond uit, dan kunt u dit doen in een van de vele bars en nachtclubs die in vrijwel iedere stad aan de Costa Brava te vinden zijn.

Klimaat

De zomers aan de Costa Brava zijn warm en zonnig met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 graden. Juli en augustus zijn de warmste maanden en daarom erg druk. Stevige regen- of onweersbuien kunnen voorkomen, al houden deze zelden lang aan. De wintermaanden zijn regenachtig en ook vorst komt af en toe voor.

Achtergrond

Archeologische vondsten aan de Costa Brava wijzen uit dat het gebied in de oudheid bewoond werd door Iberiërs . In de 7de eeuw v. Chr. komen de Grieken naar het gebied, die langs de kust nederzettingen stichten. Na een korte periode van verovering door de Romeinen en de Westgoten, volgt in de 8ste eeuw een Arabische invasie. In de 12de en 13de eeuw wordt Catalonië één koninkrijk met Aragón, waarna het gebied een bloeitijd meemaakt. In de 17de eeuw bezetten de Spanjaarden Catalonië. Wanneer de Cataloniërs in de Spaanse successieoorlog de kant van de verliezende Habsburgers kiezen is het einde van de autonomie bezegeld. De Catalanen moeten wachten tot de dood van Franco in 1975, voordat ze opnieuw een autonome regio vormen binnen de Spaanse staat.

Foto’s van Costa Brava

Populaire Costa Brava accommodaties

Florida Park 8.1
6 aanbieders
vanaf €255
Golf Beach 7.4
6 aanbieders
vanaf €150
Sorrabona 7.7
7 aanbieders
vanaf €179

Bekijk alle 238 accommodaties in Costa Brava

Ligging van Costa Brava

Spaanse Costa's

Lees meer over de andere Spaanse Costa's: